lördag 12 december 2009

Filmkväll

Ikväll har jag mansfritt och tänkte mysa med att se på film. Jag har hyrt två men hinner nog bara en idag.

Rendition
("Utlämnad" på svenska, eller "Expediente Anwar" på spaska) av Gavin Hood, där Meryl Streep, Jake Gyllenhaal och Reese Witherspoon står på roll-listan.

Anwar El-Ibrahimi(Omar Metwally), bor i Chicago med sin gravida fru Isabella(Reese Witherspoon),deras lille son och Anwars mamma. Anwar kan kopplas ihop med en känd terroristgrupp då den kände terroristen Rashid vid flera tillfällen ringt Anwars mobltelefon. När Anwar kommer tillbaka till USA efter en resa till Sydafrika, blir han omhändertagen av CIA och förs bort till en okänd plats där han blir förhörd och torterad. Isabella blir snart orolig då Anwar inte kommer hem. Hon ber sin vän Alan Smith (Peter Sarsgaard)om hjälp. Och så börjar denne nysta i Anwars försvinnande.

(Källa: Wikipedia)


Naturligtvis ligger det mer bakom och det hela är igentligen mycket mer komplicerat men jag tycker inte man ska skriva ut allt för då blir det inte roligt att titta sen. Det finns inget värre än att se en trailer som visar upp precis allt det väsentliga i filmen.. det är lite som att läsa bak på en bok hur den slutar.


Down in the Vally
("En el valle" på spanska). Med skådespelare som Edward Norton och Evan Rachel Wood.

Kort om filmen:
Man(Norton)träffar yngre flicka (Wood). De startar en kärleksaffär. När han vill att de ska rymma tillsammans, förstår flickan att något är fel och gör slut. Då skjuter mannen henne i magen. Han skjuter sen sig själv för att få det att se ut som om det var flickans pappa som skjöt dem båda. Han lyckas övertyga flickans bror och säger åt honom att han borde ge sig av tillsammans med Harlan eftersom de sociala myndigheterna annars kommer att sätta honom i ett fosterhem. Då flickan får tillbaka medvetandet begriper pappan vad som hänt och att mannen nu har brodern...

(Källa: Wikipedia)


Jag skriver och berättar vad jag tyckte om dem senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar