lördag 26 juni 2010

Midsommar

Igår var det ju midsommar och några av oss svenskar som bor här i El Puerto eller Jerez, samlades hemma hos K och J med våra familjer för att fira. Tyvärr hade vi varken ork eller tillräckligt med material för att göra en riktig midsommarstång men vi hade en liten en på bordet, som småflickorna prydde med riktiga blommor så att den blev jättefin och alldeles tillräcklig om ni frågar mig.

Alla hade tagit med sig mat och dryck och vi fick ihop ett riktigt svenskt midsommarbord med sill, potatis (nubbe inte att förglömma), lax, ägg med kaviar, paj och en fantastisk smörgåstårta som blev en hit bland våra spanska män. Till efterätt hade vi fruktsallad med glass och kaffe (Irish sådan för dem som ville ha). Trots saknaden av midsommarstång och således dans, satte vi på lite svenska sommarsånger och band fina kransar.

Det blev en härlig dag med gott att äta och dricka, många skratt och mycket lek för barnen. Emma var helt svart om knäna efter allt krypande!
Kvällen avslutades på ypperligt vis framför Spanien-Chile. Tvn rullades fram till altandörren så att vi alla kunde sitta kvar ute i den ljumma kvällningen och se på matchen som slutade 2-1 till Spanien!


Midsommarfin Emma.


Emma hade det roligt.


Alvaro, som inte är van att omfamnas och kyssas med sådan passion, blev en aning förskräckt av Emmas framfusighet.


Jag och Emma binder kransar


Värdinnan med sin son Alvaro och min lilla blomterflicka


Finaste kransflickan Elvia


Tre trötta tjejer, efter en dag med mycket lek.


Kusinerna Alex och Emma hade det mysigt i hammocken

2 kommentarer:

  1. Ni verkar ha haft en underbar Midsommar. Fattas bara i detta härliga sällskap.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Vi saknande dig! Hoppas allt är bra

    SvaraRadera